Onderhoud | Suntrade Montage
vouwgordijn.jpg

Somfy Nederland


Onderhoud | Suntrade

Wist u dat u langer van uw zonwering kan genieten als u regelmatig onderhoud verricht aan uw zonwering? De bewegende delen aan de zonwering hebben regelmatig onderhoud nodig maar hier wordt in de praktijk vaak aan voorbij gegaan. Er wordt pas een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld als de zonwering niet meer functioneert. Hierdoor kunnen de kosten voor reparatie hoger uitvallen dan wanneer men regelmatig onderhoud verricht aan uw zonwering. Om dit te voorkomen kunt te allen tijde een afspraak maken met ons voor een inspectie van uw zonwering. Op deze manier kunnen wij de eventuele kosten voor (preventief) onderhoud en/ of reparatie(s) voor u in kaart brengen door middel van een offerte. Of u ervan verzekeren dat uw zonwering in topconditie verkeert.

zon


Hier volgen enkele tips voor uw dagelijks gebruik.

Voorzorg bij gebruik: De armatuur van uw zonwering moet op een dusdanige manier bevestigd zijn dat wanneer het doek volledig is uitgerold, er geen wrijving plaatsvindt. Deze spanning voorkomt eveneens het vormen van een waterzak in geval van regen. Laat bij stevige wind de zonwering nooit uitgerold. Bij regen mag de zonwering wel uitgerold zijn, maar u dient vochtig oprollen voor een langere periode te vermijden. Als u het vochtig opgerold heeft, rolt u het dan zodra mogelijk weer uit om de stof te laten drogen.

Regelmatig onderhoud: Maak uw zonnescherm vrij van stof en oppervlaktedeeltjes door middel van stofzuigen, wegblazen, kloppen of borstelen.

winter

 

 

 

 

 

In de winter: Suntrade raadt u aan om uw zonwering op te ruimen in een hoes voor de winter. Uw verkoper kan u van een dergelijke hoes voorzien. Om vervuiling van uw zonwering zolang mogelijk tegen te gaan, wordt het ten sterkste aanbevolen om het onder een dakgoot te plaatsen of een beschermingsluifel aan te brengen. Kies voor een zonnescherm met een cassettesysteem voor optimale bescherming gedurende het hele jaar.

Nieuw doek: Wanneer u een gloednieuw zonnescherm wilt of wanneer u van kleur of motief wilt veranderen, kunt u denken aan het plaatsen van een ander doek. Vraag het aan Suntrade, die u een nieuw doek kanl aanbieden in de kleur en het motief van uw keuze en in de exacte afmetingen van uw zonnescherm.