Montage & onderhoud

Kies voor een duurzaam resultaat zonder omkijken

Naar zonwering wilt u niet omkijken, daar wilt u gewoon onbezorgd van kunnen genieten. Suntrade begrijpt dat en biedt u naast de diverse zonweringsproducten ook levering, het meten van de maten, installatie en onderhoud. Daarmee verzekert u zich van een duurzaam resultaat dat jarenlang meegaat.

Montage zonwering

Suntrade monteert voor u alle soorten zonwering. Van rolluiken, screens, markiezen en knikarmschermen tot horren, terrasoverkappingen en raamdecoratie voor binnen. Daarmee verzekert u zich niet alleen van het beste resultaat en voorkomt u kostbare fouten, maar verlengt u ook de levensduur van het product. Met meer dan 20 jaar ervaring weten we wat we doen en niet voor niets geven we dan ook vijf jaar garantie op alle nieuw gemonteerde producten. En dat alles met zo min mogelijk overlast en rotzooi; we houden nu eenmaal van netjes werken.

Onderhoud zonwering

Wist u dat u langer van uw zonwering kunt genieten als u er regelmatig onderhoud aan verricht? Zeker voor wat betreft de bewegende delen? Vast niet en dat is jammer. Vaak wordt pas een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld als de zonwering niet meer functioneert. Hierdoor kunnen de kosten voor reparatie hoger uitvallen dan wanneer men regelmatig onderhoud verricht aan de zonwering.

Om dit te voorkomen kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken voor inspectie van uw zonwering. Wij laten u zien wat (preventief) onderhoud en/of repartie(s) kost(en), en geven u vrijblijvend advies over hoe u nog langer plezier kunt beleven aan uw zonwering. Ook voor het vervangen van rolluikbanden of bandopwinders, en het afstellen of nastellen van uw elektrische rolluiken of schermen, zijn onze professionals u graag van dienst.

Onderhouds- en gebruikstips zonwering

Bevestiging

Zorg er voor gebruik voor dat de armatuur van uw zonwering op de juiste wijze bevestigd is. Zo mag er geen wrijving plaatsvinden als het doek volledig uitgerold is. Hiermee voorkomt u eveneens het vormen van een waterzak in het geval van regen.

Wind
  • Laat bij stevige wind de zonwering nooit uitgerold.
Regen
  • Bij regen mag de zonwering wel uitgerold zijn, maar voorkom dat deze tijdens vochtige periodes voor langere tijd opgerold is.
Vochtig opgerold

Heeft u de zonwering vochtig opgerold? Zorg er dan voor dat u deze bij droog weer zo snel mogelijk weer uitrolt om de stof te laten drogen.

Schoonmaken

Maak uw zonnescherm met enige regelmaat vrij van stof en oppervlaktedeeltjes door het te stofzuigen, of door stof en dergelijke weg te blazen, te kloppen of te borstelen.

Levensduur verlengen

Om de levensduur van uw zonwering te verlengen, raden wij u aan om deze in de winter op te bergen in speciaal daarvoor ontwikkelde hoezen.

Vervuiling tegengaan

Om vervuiling van uw zonwering zo lang mogelijk tegen te gaan, bevelen we sterk aan om de zonwering met hoes onder een dakgoot of beschermingsluifel te plaatsen.

Cassettesysteem
Wilt u het hele jaar door optimaal genieten van uw zonwering? Kies dan voor een zonnescherm met cassettesysteem.
Doek vernieuwen
Wilt u een nieuw zonnescherm of een andere kleur of motief? Als de omkasting en armaturen nog in orde zijn, is het plaatsen van een nieuw doek wellicht een voordeliger alternatief. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen over onderhoud van uw zonwering?
Stuur dan een mail naar: info@suntrade.nl of vul hieronder het contactformulier in